ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ...

13.1.09

Αγαπημένη μου ξαδέρφη 1

Αγαπημένη μου ξαδέρφη,

Σάββατο βράδυ η τηλεόραση έχει μείνει ανοιχτή την ώρα που ξεκινάει το δελτίο ειδήσεων.

Πρώτη είδηση τα τρία νέα γκάλοπ που δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ. Ακούω αλλά δε γυρίζω το κεφάλι μου. Τρείς οι μονάδες μέσω όρο αυτή τη φορά. Μπλα, μπλα, μπλα....''Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν μπλα, μπλα, μπλα''....Το περιμένω. '' Όσον αφορά την ερώτηση για το ποιός είναι ''καταλληλότερος'' (τα εισαγωγικά τα έβαλα μόνος μου, γιατί καταλληλότερος για να σε πάει απο το χειρότερο απλά στο κακό δεν αντιπροσωπεύεται με τη λέξη αυτή), είναι, έρχεται λέω μέσα μου, ο Κ. Καραμανλής . Το κεφάλι μου ασυναίσθητα γύρισε προς την τηλεόραση όπως το ίδιο ασυναίσθητα η φάτσα μου πρέπει να πήρε την έκφραση ήρωα σε κόμικ που πετιέται μέσα στο συννεφάκι ένα μεγάλο ερωτηματικό απορίας . Θα μου πεις τώρα πρώτη φορά το ακούς μωρέ. Όχι αλλά αυτό πράγμα ΔΕΝ εξηγήτε ξαδέρφη.

Το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων (βάλε όσα θες εσύ) ετών είναι σαν να βλέπεις Μάντσεστερ – Μπαρτσελόνα και μόλις τελειώσει το παιχνίδι να βλέπεις Θρασύβουλας – Τρίκαλα για τον δεύτερο γύρο του ''φαντεζί'' Κυπέλου Ελλάδας. Όλη η Ευρώπη τρέχει και η Ελλαδίτσα φορώντας το ευρωπαϊκό της φαρδύ κοστούμι προσπαθεί να τρέξει, σκοντάφτει, πέφτει, ξανασηκώνεται και μόλις και μετα βίας προλαβαίνει και χώνεται στο ευρωπαϊκό σαλόνι ένα κλικ πριν κλείσει η πόρτα. Και αφού ξεσκονιστεί και πει ένα βιαστικό καλησπέρα κάθεται στη καρέκλα της για να συμφωνήσει με ο,τι κι'αν πουν οι υπόλοιποι.

Έγινε και ο Έλληνας ευρωπαίος λοιπόν και ως γνωστόν δώσε του Έλληνα χαϊλίκι και μόστρα και παρ'του και το σπίτι.(αν προλάβεις και δεν του το'χει πάρει ο προηγούμενος). Τι γουστάρει η Σούλα απ'το Γαλάτσι, βοηθός πιστολάκι στο κομμωτήριο της γειτονιάς; Πεγκυ Ζήνα; Πρώτο τραπέζι πίστα τη Σούλα, ο Βάγγος ο υδραυλικός. Και για να μη δείξουμε και κόμπλεξ κατωτερότητας, μιας και πρώτο τραπέζι πίστα ο Βάγγος, το λουλουδικό ρέει αύθονο. ''Κάντο μου επιτάφιο'', φωνάζει ο Βάγγος καθώς η Σούλα κορδόνεται. Τι γουστάρει η Αλέκα, πρώτο ταμείο στο βάθος σε σούπερ μάρκετ στον Κορυδαλλό; Σου Κου στη Μύκονο; Τραβάει το διακοποδάνειο ο Αντωνάκης και την πάει μια βδομάδα την Αλέκα. Και να οι κάρτες, να τα δάνεια, να το καινούργιο του του, 1600cc και 17αρα ζάντα, να το ηχοσύστημα και νταπα ντούπα. Και αφού το αίσθημα εξελίσσεται εις γάμου κοινωνία, να οι αυτόματοι φωτισμοί στο σαλόνι, να το ηλεκτροακουστικό σύστημα στο γκαραζ που αναγνωρίζει το μόνο το δικό σου φτέρνισμα και και και....

Που πας ρε Καραμητρόοοοο; Που πας ρε βλαχοέλληνα; Θα πνιγείς με το handsfree καημένεεεεε. Απο το μπάνιο στη Λούτσα και το φραπέ απ'το σπίτι, σου γούσταρε πλαζ με freddo espresso, chocolate cake και που σε πάω. Και τα χρόνια περνάνε και η Σούλα και η Αλέκα είναι τίγκα στη κυτταρίτιδα. Και να τα ινστιτούτα οι κυρίες και να τα γκομενάκια οι κύριοι.

Αμ δεν είναι έτσι ξαδέρφη.

Το πολιτικό σκηνικό είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Δε μπορείς απ'τη μία να φωνάζεις, να κλαις και να οδύρεσαι για το αδιέξοδο που ''ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ'' σε έφεραν και να τους ζητάς λύσεις και απ'την άλλη να τους γλείφεις ''για μια θεσούλα, να βολευτεί και το παιδί''.

Διάλεξε: Ή προσπαθείς να γίνεις Μάντσεστερ και Μπαρτσελόνα, πράγμα που δε γίνεται απ'τη μια μέρα στην άλλη βεβαίως βεβαίως, ή κάτσε να βλέπεις Θρασύβουλα – Τρίκαλα και να ξεγελιέσαι οτι βλέπεις και....μπαλάρα!

Πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ξαδέρφη η ελπίδα οτι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και η δυνατότητα να γίνουν χειρότερα.

Για μια φορά, έστω και τώρα που είναι πλέον αργά, ας διαλέξουμε το πρώτο...

No comments:

ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΩΤΑ - ΑΣΤΑΡΤΗ